Reflexologi

REFLEKSOLOGI

Refleksologi (soneterapi) er en naturlig og medisinfri behandlingsform som styrker kroppen både fysisk og psykisk.

Når det oppstår ubalanse/sykdom i et organ eller i en del av kroppen, blir tilsvarende sone (område) på føttene følsomme for trykk. Punktmassasje (med fingrene) på for eksempel føttene, hjelper kroppens evne til å helbrede seg selv og til å gjenopprette balansen.

Behandlingen hjelper mennesker i alle aldre, og fungerer både på kroniske og akutte problemer; som for eksempel muskel- og skjelettplager, infeksjoner, psoriasis, migrene, astma, atopisk eksem, fordøyelsesproblemer, høyt blodtrykk, stressrelaterte plager, utbrenthet, søvnproblemer, depresjon, angst og andre psykiske problemer.

Behandlingen løser opp blokkeringer, bryter ned spenninger og bidrar til økt blodsirkulasjon.

Refleksologi anbefales også som forebyggende behandling ved at det hindrer ubalanse i kroppen, og på den måten hjelper kroppen til å holde seg frisk.

På slutten av hver time vil du få egne øvelser som du kan bruke for å støtte egen helse.


HVA SIER FORSKNING ?

Dette er en form for massasje, primært av føtter og hender. Men også langs ryggraden fra hoft til festet mellom nakke/hode. 

Det bygger på en teori om at føtter og hender kan deles opp i soner, hvor hver av kroppens deler er forbundet med en sone på føttene - såkalte reflekssoner.

Ved å behandle reflekssonene med massasje og forskjellige former for trykk kan soneterapeuten ifølge teorien påvirke organene og dermed kroppens helse og velvære.

Soneterapeuter mener at behandlingen styrker menneskets selvhelbredende krefter.

Jeg arbeider ut fra en teori om at det i kroppen strømmer en energi, som kalles «Qi» (uttales «tji») Qi strømmer i en rekke baner kalt meridianer. Meridianene når ut til huden ved en rekke punkter på kroppen. Disse punktene kalles reflekssoner.

Teorien er at sykdom kan oppstå hvis energistrømmen blokkeres og energien ikke kan flyte fritt.

Både gjennom massasje, soneterapi, refleksologi og akupunktur kan vi påvirke energibanene ved å trykke på reflekssonene. På den måten kan man løse opp de blokkeringene som gjør oss syke.

Kilde: Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (ViFAB)/Forenede Danske Zoneterapeuter (FDZ)